nedjelja, 1. prosinca 2019.

Slika evanđelja

"Riječ Jahvina koja dođe Hošei, sinu Beerijevu, u dane Uzije, Jotama, Ahaza i Ezekije, kraljeva judejskih, u dane Jeroboama, sina Joaševa, kralja izraelskog.

Početak riječi Jahvinih Hošei. Jahve reče Hošei: »Idi, oženi se bludnicom i izrodi djecu bludničku, jer se zemlja bludu odala, odmetnuvši se od Jahve!«

I on ode, uze Gomeru, kćer Diblajimovu, koja zače i rodi mu sina."
Hošea 1:1-3

Mnogi su se starozavjetni proroci našli u teškim okolnostima koje je Bog upotrijebio kako bi im dao velike poruke. Nisam sigurna jesu li bilo koje od tih okolnosti bile tako teške ili tako lijepe kao one u Hošeinoj priči. Bog je upotrijebio Hošeu osobno kao sliku ljubavi našega Otkupitelja. Hošei je Bog rekao da oženi ženu koja je bila prostitutka, a to je sigurno bilo teško prihvatiti. Međutim, učinivši to, Hošea je živio životom koji je bio slika nepopustljive i nepokolebljive ljubavi našega Spasitelja prema nama.

Život Hošee i njegove žene Gomere treba biti podsjetnikom svima nama na to odakle smo došli. Mi smo nekoć bili na mjestu daleko od Boga. Baš zbog tegobnoga početka priče, nastavak je još slađi jer se sjećamo da nas je čak i u našemu grijehu Bog odlučio voljeti. Čak i kad smo bili beznadni bez Njega, tražio nas je u svojoj postojanoj ljubavi.



Nema komentara:

Objavi komentar