nedjelja, 8. prosinca 2019.

Kupljeni otkupninom (ili "Skupo kupljeni")

Hošea 3:1-2

Potom mi Jahve reče: »Idi opet, ljubi ženu koja drugog ljubi i čini preljub, kao što Jahve ljubi djecu Izraelovu dok se oni k drugim bogovima okreću i žude za kolačima od grožđa.« 
Ja je tad kupih za petnaest srebrnika, za homer i letek ječma.

Hošein život bio je proživljena propovijed. Imao je veliku poruku za ljude koju je također živio. U ovim stihovima vidimo da je Hošeina žena Gomera počinila preljub s drugim muškarcem. Ipak, vidimo Božju zapovijed Hošei da ide i da je voli. Međutim, ne samo da ide i da je voli, nego da ide i da je voli onako kako je Bog volio Izrael. Zacijelo to što je Bog tražio od njega nije bilo lako učiniti. Zapravo, to je bilo veoma teško učiniti. No, to je način na koji je Bog volio Izrael, a to je također način na koji Isus voli Crkvu. Volio nas je toliko da je umro za nas dok smo još uvijek bili grešnici koji su svim silama odbacivali Boga.

Potom je Hošea učinio nešto što je bilo savršen nagovještaj onoga što je Krist učinio za nas. Otkupio ju je. Svoju vlastitu ženu koju je volio otkupio je, iako mu je bila nevjerna. Predivan je to podsjetnik da smo kupljeni otkupninom (1. Korinćanima 6:20). Kupljeni smo za krajnje visoku cijenu života našega Spasitelja. Koliko je velika njegova ljubav!

A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije.
Rimljanima 5:8

Nema komentara:

Objavi komentar